Biografie

Van een passie naar een voltijdse bezigheid

Elkano is geboren uit een diepgaande passie voor reizen en avontuur en de zin om mijn omgeving te inspireren. Juan Sebastián Elcano (Elkano voor de vrienden) kwam ik tegen in Baskenland op de weg naar Santiago de Compostela. Hij was de eerste man die ooit letterlijk de hele wereld rond reisde, als bemanningslid van de ontdekkingsreiziger Magellaan, tussen 1519 en 1522. Zelf deed ik er in 2009 drie en een halve maand over om de wereld rond te varen. De tijden zijn veranderd, maar nog steeds kruipen reizen in je huid en kunnen ze een impact hebben op je leven.

Lees meer over mijn achtergrond en reiservaring

Filosofie

Reizen met respect voor de mens en de natuur

Wanneer ik op vakantie ga, probeer ik steeds op zoek te gaan naar authentieke ervaringen. Herinneringen die het meest bijblijven, zijn meestal die momenten waarop je plots oog in oog stond met een wild dier, helemaal alleen, of die keer dat je door een local werd uitgenodigd en zonder gemeenschappelijke taal de avond van je leven had. Vaak bots je pas op die ervaringen als je even de tijd neemt om trager te reizen. Less is more. Met Elkano probeer ik dit soort ervaringen als doel voorop te stellen binnen een filosofie van respect voor de mens en de natuur. Vliegen is soms onvermijdelijk, maar vaak zijn er ook alternatieven die je meer in contact brengen met verborgen parels. Je kan de toeristenmassa’s niet altijd ontwijken, maar soms vind je schatten op een plek waar je het niet verwacht had.

Werking

Reizen kan je leren

Iedereen is wel eens op vakantie geweest, en iedereen heeft een eigen idee van wat reizen inhoudt. Toch zijn we vaak bang om uit ons vertrouwde hokje te komen en van iets nieuws te proeven. Reiscoaching kan je helpen om de drempel te verlagen en je een duwtje in de rug geven om eindelijk die reis te maken waarvan je al zo lang droomde. Hoe werkt het precies? Aan de hand van een aantal kernvragen (zie contactformulier) leer ik je kennen en stel ik een reisprofiel op. Zo weet ik waar jouw prioriteiten liggen en wat jouw mogelijkheden zijn. Op basis van beschikbare informatie, opvolging van de markt en mijn eigen uitgebreide reiservaring zoek ik samen met jou naar de beste bestemmingen en formules. Dit gebeurt tijdens een aantal sessies waarbij we elkaar ontmoeten en jouw reis bespreken.

Lees meer over reiscoachingontdek de tarieven