Over mezelf

Talen en reizen: een handige combinatie

Welkom! Mijn naam is Sam Michielsen (°1985), ik kom uit Antwerpen en ik ben vertaler en taaldocent van opleiding. Als kind had ik al een bijzondere interesse in alles wat het buitenland te bieden had. Vreemde talen, nieuwe landschappen en steden, exotische rituelen en gebruiken,… Mij schrikte het niet af, ik werd erdoor aangetrokken. Talen studeren was uiteindelijk een evidentie, want het opende weer heel wat meer deuren. Vanaf mijn 16 jaar begon ik elk vrij momentje te benutten om eropuit te trekken.

Naast mijn werk als reiscoach hou ik me ook bezig met professionele vertalingen, taalcursussen op maat, copywriting en artistieke opdrachten. Lees meer over mijn andere activiteiten op mijn persoonlijke website.

mijn persoonlijke website

Reiservaring

Van slapen onder de sterren tot een luxehotel, van de Ardennen tot Paaseiland

Als tiener begon ik voor het eerst zonder mijn ouders op vakantie te gaan. Op een minimaal budget, met het tentje, of al liftend doorheen heel Europa. Mijn eerste verre reis, op m’n 20, voerde me een maand naar Thailand en Cambodja. Een jaar later vloog ik opnieuw oostwaarts om een jaar in Japan te studeren. In 2009 werkte ik als vrijwilliger aan boord van een educatieve cruise, waarmee we op een paar maanden tijd letterlijk de hele wereld rondvoeren. Culinaire ontdekkingen in Vietnam, wakker worden tussen olifanten en giraffen in Kenya, heerlijk verdwalen in de bazaars van Marokko, salsa dansen in Cuba, zalig relaxen in de tropische temperaturen van Paaseiland en Tahiti, en nog veel meer. Later voerde het lot me naar Barcelona en Sydney, waar ik tijdelijk woonde en werkte, met de nodige uitstapjes links en rechts. Samen met de vele reizen die ik tussendoor nog maakte, heb ik ondertussen zo’n 80 landen en regio’s bezocht over de hele wereld.

Bekijk hier mijn wereldkaart om te zien waar ik gereisd heb en neem een kijkje op mijn blog om je onder te dompelen in een aantal van mijn ervaringen.

mijn wereldkaart
Lees meer over mijn reiservaringen

SaveSave