Reiscoaching

Een opstapje naar een nieuwe wereld

Reiscoaching is een relatief nieuw begrip, maar wat houdt het precies in? Het idee is dat je zelfstandig gaat reizen en zelf je eigen reis in elkaar steekt, maar je kan je daarbij laten ondersteunen door iemand die heel wat concrete ervaringen achter de rug heeft. Dankzij een kleine investering vooraf vertrek je met een gerust hart naar de juiste bestemming en kan je op je reis veel meer besparen.

Lees meer in deze rubriek over wat een reiscoach wél of niet voor jou kan doen.

Wat doen we niet?

Elkano is geen klassiek reisbureau

Reisbureaus kunnen heel concrete formules aanbieden aan scherpe prijzen. Als je op zoek bent naar een georganiseerde vakantie, in groep of binnen een strak kader, dan kan je daarvoor best bij een reisbureau aankloppen. Elkano biedt geen pakketreizen of vaste formules aan, maar een gepersonaliseerd advies. Verder kan ik niet over elke reisbestemming advies geven vanuit persoonlijke ervaring, maar met zo’n 80 bezochte landen op de teller heb ik een zicht op de meeste regio’s in de wereld en kan ik vanuit dat perspectief advies geven over de meeste bestemmingen.

Wat doen we?

Een reis op maat voor en door jou, met een duwtje in de rug

Alle mogelijke informatie en getuigenissen over reizen kan je terugvinden op het internet. Soms zie je door het bos de bomen niet meer. Een reiscoach is iemand die de tijd neemt om samen met jou de ideale reis te zoeken en die vanuit persoonlijke ervaring advies kan geven. Op basis van je reisprofiel bekijken we mogelijke reisvormen, bestemmingen en concrete routes. Als je bovenop het advies graag hulp wil bij de praktische voorbereidingen zoals het boeken van vervoer of accommodatie of het contacteren van locaties of mensen in het buitenland, dan kan Elkano daar een rol in spelen. Verder bieden we ook ondersteuning voor mensen die willen werken of studeren in het buitenland. De begeleiding wordt per uur gefactureerd en duurt minimum 1 uur.

Bekijk hier de tarieven

Veelgestelde vragen

Reizen, dat kost toch veel geld?

Bij Elkano wordt ook out of the box gedacht. Voor elk budget bestaan er reizen, en ik ben al meermaals van een reis teruggekomen met meer geld dan ik voor mijn vertrek had. Opties als vrijwilligerswerk, werk in ruil voor een loon of accommodatie, enz. kunnen de kost van een reis stevig drukken.

Reizen, daar heb je toch veel tijd voor nodig?

Afhankelijk van het doel dat je wil bereiken heb je meer of minder tijd nodig. Maar zelfs een week uit je comfortzone stappen kan een verschil maken. Hoe langer de reis, hoe meer opties je hebt uiteraard. Als je een aantal maanden kan vrijmaken (sabbatjaar, loopbaanonderbreking, tussen twee jobs,…), kan je proeven van volledige vrijheid en meegaan met de stroom.

Waarom zou ik een prijs betalen voor informatie die ik online of in een reisbureau ook kan vinden?

Reisbureaus kunnen goede informatie geven, maar vaak is de tijd die ze aan een klant kunnen besteden beperkt en hangt de informatie voornamelijk af van de pakketten die ze kunnen aanbieden en de commerciële objectieven die ze moeten halen. Online vind je dan weer zo veel informatie dat het onoverzichtelijk wordt. Een persoonlijke getuigenis werkt vaak veel inspirerender dan een anonieme tekst op het internet. Het advies dat je van Elkano krijgt is onafhankelijk van commerciële doeleinden en volledig op jouw maat gemaakt.

SaveSave